Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ace Classic Cars – Álmokat váltunk valóra!

DSC 4069 resize

Ténymegállapítás következik: sokan kalandoznák végig valamely klasszikus autóversenyt egy szívdöglesztő oldtimer volánjánál, azonban a megfelelő gépkocsi beszerzése, restaurálása, felkészítése és a részvétel megszervezése már kívül esik a komfortzónájukon. Szerencsére számukra is létezik megoldás, mert számos vállalkozás ajánl segítséget az életre szóló élmény átéléséhez, nemcsak biztosítja a szépkorú autót, meg a szervizcsapatot, de apróra meg is szervezi a nagy kalandot – a vállalkozó kedvű versenyzőnek nem marad más dolga, mint elhelyezkedi a volán mögött és a gázra lépni. A közelmúltban hazánkban is startot vett egy ilyen vállalkozás Ace Classic Cars néven, ennek vezetője, Vámos László, sok legendás autóverseny visszatérő résztvevője mesélt magukról a Veterán Garázs Magazinnak.

– Mennyiben követi az általatok nyújtott szolgáltatás a hasonló tevékenységet végző külföldi cégekét?

– Létező piacra léptünk, de rögtön meg is kerestük rajta a piaci rést. Megfigyeltük a klasszikus autóversenyeken, hogy milyen sok kölcsönautó tűnik fel rajtuk. A Mille Miglia, a Gran Premio Nuvolari, vagy a Targa Florio is híres arról, hogy hatalmas kamionokból gördülnek elő a szebbnél szebb veteránautók, majd olyanok versenyeznek velük, akik tulajdonképpen kibérelték őket. A versenyzőket népes szervizcsapat segíti, garantálva a gondtalan versenyzést. Nagyon erős a felhozatal, kiválóan szervezettek a hollandok, de számos német, illetve olasz vállalkozás is erre a receptre szervezte tevékenységét. Elhatároztuk, hogy náluk is kiválóbb minőségű szolgáltatást nyújtunk majd, elsősorban pedig az autóparkunk érdemes a figyelemre.

– Felkeltetted az érdeklődésem! Milyen autókat kínáltok a megrendelőknek?

– Tudatosan céloztuk meg a legmagasabb igényeket „felső polcos” kínálatunkkal. Tudtommal nagyon kevesen kínálnak egyszerre két különleges Ferrarit is, de mi igen. Van ugyan egy belga cég, amelynél két 250-es modellt is bérbe lehet venni, de a nálunk elérhető egy 1969-es Ferrari 365 GT 2+2 és egy 1981-es Ferrari 512BB is, mindkettő azonnal megdobogtatja a szíveket. Van továbbá egy 1970-es évjáratú Lamborghini Espada 400 GT autónk, egy 1967-es Lancia Fulvia Zagatónk, 1967-es Porsche 911-esünk, 1968-as MG MGB modellünk is. Rajtuk kívül exkluzív Fiatokat is sorompóba állítottunk, Fiat 128 Rally Abarth-ot 1971-ből, Fiat 600-ast, Fiat 500-ast. Bárki megtalálja tehát a kedvére való, pénztárcájához illő autót.

Mely versenyeken láthatjuk majd az Ace Classic Cars autóit?

– Legalaposabban a nagy itáliai versenyeket ismerjük, így a Mille Miglia, a Gran Premio Nuvolari, a Targa Florio, illetve a Coppa Delle Alpi szerepel a kínálatunkban, felvettük melléjük az osztrák Ennstal Classic nevű autóversenyt is. Személyes kedvencem egyébként a háromnapos Nuvolari, amely tulajdonképpen a Mille Miglia kicsiben. Annak legszebb helyein vezet a nagyjából ezer kilométeres túra, útba ejti a csodálatos San Marinót, Sienát, illetve a Garda-tavat is. Idén a tapasztalatszerzés fázisát kezdjük meg, jövőre már élesben működünk. Biztos vagyok benne, hogy két év alatt kiderül, milyen esélyeink vannak ezen a telített, ám még sok lehetőséget kínáló piacon.

– Az autókon kívül milyen plusz szolgáltatásokra számíthatnak ügyfeleitek?

– A nevezéssel, szervezéssel kapcsolatot teendőket természetesen levesszük a jelentkező válláról, sőt, garantáljuk az elindulást. Ha egy jelentkező több autót is elindít, akkor előnyben részesül a szervezőknél, többek között ezért kerülnek parkolópályára, azaz várólistára az egyéni indulók, mindaddig, míg vannak előtte csapatok. Mint több autóval jelentkező szervező, biztosra tudjuk ígérni tehát az elindulást, de ezen túlmenően kiváló szervizcsapatról is gondoskodunk., illetve verseny előtt és utána is kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó szállodai elhelyezést szervezünk. Az ötcsillagos szolgáltatásunk részeként már a repülőtéren fogadjuk az ügyfelünket, elvisszük a szállására, természetesen ugyanez a szolgáltatás jár a hazautazáskor is. Az étkezésekre, gálavacsorákra vagy Michelin csillaggal rendelkező, vagy ilyenhez hasonló minőségű egyéb étteremben kerül sor, de a hab a tortán az autóparkunk. Lényeges elem nálunk, tudtommal pedig példa nélkül áll a tartalékautó intézménye. Azért, hogy komoly meghibásodás se legyen akadály, rajtra készen tartjuk a Fiat 128 Rally Abarth autót, hogy szükség esetén azzal fejezze be a versenyt az ügyfelünk.

– Csak azokra számítotok ügyfélként, akik adrenalinrobbanásra vágynak?

– Nem, azokat is szeretettel várjuk, akik nem okvetlenül a versenyek izgalmát keresik, hanem inkább kötetlen autós túrákon vennének részt. Ha valaki szívesen cirkálna festői tájakon egy ritka oldtimerrel, akkor várjuk őt Toszkána, az Alpok, vagy akár az erdélyi Kárpátok csodálatos útjaira. Ezek a túrák nemcsak autózásról szólnak, számos kulturális program, gasztronómiai élmény is várja az érdeklődőket.

– Milyen jelentkezőkre számítotok elsősorban?

– Elsősorban az Egyesült Államokban létezik komoly igény az ilyen gondtalan, ám mégis kalandokkal teli élményekre. Sok amerikai vállalat, Wall Streeten működő bank és cégközpont ad például ilyen utakat jutalomként egyes alkalmazottainak. Éppen ezért Amerikában is van például egy ügynökünk, akinek az a feladata, hogy cégünk szolgáltatásait megismertesse a potenciális megrendelőkkel. Ugyanilyen megfontolásból Németországban és Olaszországban is van ügyintézőnk, közvetítőnk. A közelmúltban megrendezett AMTS alkalmával meglepetten vettem tudomásul, hogy itthon is komoly az érdeklődés, egyébként a standunkkal hamarosan európai bemutatókra is elmegyünk, hogy hirdessük a szolgáltatásunkat.

– A külföldi támogatók munkáját ki fogja össze, kinek a feladata a cég olajozott működésének biztosítása?

– Az Ace Classic Cars tulajdonképpen egy barátokból álló versenycsapatból nőtt ki, nálunk mindenkit a klasszikus versenyek és az oldtimer autók szeretete hajt. Csapatunkat verseny- és túramenedzserként én irányítom, illetve én felelek az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások magas minőségéért. Az ügyfelekkel Erős Judit tartja a kapcsolatot, mint ügyfélkapcsolati menedzser, az ő asztala a kommunikáció, a szolgáltatások, foglalások biztosítása. A technikai részletek Murányi Levente szervizcsapat-vezetőhöz tartoznak, ő és csapata végzi az autók karbantartását, javítását, ők hárítják el a verseny közben felmerülő hibákat. Klasszikus autóversenyeken szereztünk tapasztalatokat, részletesen megismertük a hasonló események menetrendjét, tudásunkat pedig szívesen adjuk majd át a remélhetőleg nagy számú érdeklődőnek a jövőben.

 

Bővebb információ: aceclassic.eu; Facebook: Ace Classic Cars Team; e-mail: info@aceco.hu

 

szöveg: Szalkai Tamás, fotó: Diósi Imre