Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Villantós” Parkoló Parádé

DSC 9946

A Totalcar idei Parkoló Parádéja április 29-én várja látogatóit, immár hagyományosnak számító helyszínen, a Hungexpo területén. Hlács Zoltántól megtudtuk, hogy mitől is „villantós” az esemény – Az idei Parádé a biztonság jegyében telik, a közönség ezért kék fények, megkülönböztető jelzések tömegével találkozhat .

Zoltán  felhívta a figyelmet a Pest Megyei Speciális Mentők csapatára – A közvélemény a törökországi földrengés helyszínén végzett áldozatos munkájukról hallhatott utoljára, a Parkoló Parádé alkalmával ezért előadást is tartanak, melyen természetesen az ott tapasztaltakról is beszámolnak. Kék fény kíséretében érkezik Lightbar Marci is, aki fényhíddal felszerelt autójával sürgősségi vérszállítást végez Budapest útjain, videóit pedig népszerű közösségi csatornáján teszi közzé. Érdemes tanulni belőlük, hogyan közlekedjünk és hogyan ne közlekedjünk, amikor feltűnik a közelünkben a fényhíd… Az Országos Mentőszolgálat egy teljesen új Volkswagen Krafter mentőautóval, a Kresz Géza Mentőmúzeum pedig egy évtizedekkel ezelőtt használt Nysa mentőautóval kedveskedik – árulta el a Totalcar munkatársa, a két jármű összehasonlítása pedig kétségtelenül sok tanulsággal jár. Különlegesség az Autóklub biztonsági-oktató eszköze, amellyel a borulás élményét lehet szimulálni, hasonlóképpen nagy érdeklődésre tarthat számot az a szimulátor, amelyet a járművezetői vizsgákon is alkalmazhatnak a jövőben és élethűen hozza a forgalmi vizsga izzasztó élményét. Az Autóklub felidézi a Sárga Angyalok ma már letűnt intézményét is, sárga színű,  az Osztrák Autóklubtól kapott Steyr Puchok egyikével és egy Trabant 601-essel. Nincsen persze kékfényes esemény nagy, piros autók nélkül! – A csőrös Mercedes és a „Szomjoltók” csapata a kicsik és a nagyok kedvence, klasszikus tűzoltójukat már sokan ismerősként üdvözlik – tudtam meg Zoltántól, aki felhívta a figyelmem egy másik különlegességre is – Egyik kedves olvasónk egy Ausztriából vásárolt Volkswagen LT hegyimentőt állít ki, amelyet eredeti állapotában őrzött meg, ez azért is nagy öröm számunkra, mert az ilyen járműveket gyakran átalakítják, átépítik. A rendőrségi járműveket elsősorban kék-fehér Zsigulik képviselik, de idén egy egészen különleges Volvo is bemutatkozik. Ez az autó egy másik kedves olvasónké, aki kinyomozta, hogy az Egyesült Államokban egykor Volvókat is használt néhány rendőri szerv. Végül aprólékosan, minden részletre ügyelve tökéletes replikát épített, érdemes megnézni! – közölte Zoltán, aki idén is nagyjából háromezer nézővel számol.

– A szervezők és a látogatók nagy örömére a „villantós” autók mellé idén is sok szemrevaló, érdekes gépezet érkezett a Totalcar olvasóinak jóvoltából. Volt itt amerikai óvilági és japán, kicsi és nagy, szépen konzervált, vagy a napi küzdelmek nyomait viselő példány. Stábunkat persze elsősorban a korosabb, különösen a veteránkorba lépett járgányok érdekelték, szerencsére az oldtimerekből és youngtimerekből is összeállt egy látványos képgaléria.    A Parádé különleges esemény abban a tekintetben, hogy megtartjuk akár esik, akár fúj, szerencsére a közönségünk is hasonló elköteleződéssel bír, így a szokásos nézőszámot idén is borítékolom.
szöveg: Szalkai Tamás, fotó: Diósi Imre