Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Újra veterános szilveszteri buli a Pólus Centernél

DSC 0260 resize

Ha Szilveszter, akkor megtelik a Pólus Center hátsó parkolója, egészen az erdő mellett végig, az oldalsó, tócsás, bokros parkolószélig. Odagurulnak az oldtimerek, hogy búcsúztassák az óévet. Idén sem volt ez másképpen, él és izmosodik e hagyomány, olyannyira, hogy az egykor spontán gurulás mára veteránautós tömegtalálkozóvá lett.

Az év utolsó napjára szervezett találkozót évekkel ezelőtt, egyéb klubokkal karöltve a Trabantosokat, Wartburgosokat tömörítő TWK indította el, pár éve aztán beszállt a Veterán Portyázók Cegléd elnevezésű formáció is. Első alkalommal a Városligetben, a Közlekedési Múzeum parkolójában jöttek össze, majd miután beindult a Ligetprojekt, a Pólus Center külső parkolójában gyülekeztek a veteránosok.

Szepes Gábor:

– Már reggel láttam, hogy szerte a városban veteránautók gurulnak a Pólus felé, amikor pedig tíz óra körül odaértem az öreg Bogarammal, dugig volt a parkoló! Nagy szerencsével találtam egy helyet, gyorsan beálltam, aztán sétálgattam, nézelődtem. Közben összeakadtam ismerősökkel, jókat beszélgettünk 2023 eseményeiről, történéseiről. Nagyon jó hangulatban telt a rendezvény, amihez hozzájárult az is, hogy több tucat olyan ismerőssel futottam össze, akikkel egyébként csak hébe-hóba találkozom. Persze emelte a hangulatot a közelgő Szilveszter éj, hogy hamarosan elbúcsúztatjuk az óévet, így jókívánságokkal vártuk az újévet. Mi délben indultunk el hazafelé, de azt láttam, hogy még akkor is érkeztek újabbak…

Szeberényi János:

– Ha a szilveszteri összejövetelt röviden kellene jellemeznem, azt mondanám, hogy nagyon színes volt. Két éve voltam kint utoljára, ahhoz képest rengeteg autó sorakozott fel, meg se lehetett őket számolni, igazából csak saccolni lehetett a mennyiséget. Sok érdeklődő látogatott el a Pólushoz, én pedig örömmel fedeztem fel egy-két ismerősömet, akikkel jókat beszélgettünk. Ha nem fagytam volna át a hidegben, tovább is maradtam volna!

Sebők András:

– Őrült nagy találkozó volt! Minden nagyon kellemesen alakult, volt, eltekintve az időjárástól, de mit is vár az ember télvíz idején?! Rengetegen jöttek és szerintem jövőre biztosan még többen lesznek, mert a szlogen az lett, hogy mindenki hozzon magával még egy embert! A szájhagyomány egyébként is jellemző erre az eseményre, így kezdődött, így alakult ki ez az egész. Lehetett szervezni az újévet, a haverok pedig jó hangulatban búcsúztatták az óévet, örömködés volt az egész!

Timár Gábor:

– Fenségesen sokan voltunk, mondhatni rengetegen! A Citroën Pásztornál találkoztunk kilenckor, majd kialakult a jó értelemben vett bandázás. Összeállt a Citroën, a Volkswagen, a Trabant, a Wartburg… Rajtuk kívül persze rengeteg egyéb típust is láthattunk. Együtt beszéltük át az elmúlt év veterános rendezvényeit, idéztük fel azok hangulatát, a sztorikat. Természetesen mindenki megtette a maga újévi fogadalmát is, miszerint a jövő évben legalább annyiszor, ha nem még többször találkozzunk jó hangulatú veterános rendezvényeken!

 

szöveg: Váczy András, fotó: Váczy András