Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Totalcar Parkoló Parádé 2024

DSC 6619 resize

Április 28-án, vasárnap várta az érdeklődőket a Totalcar csapatának immár hagyományos, tematikus összejövetele a Hungexpo területén. E napon a sár, az iszap, a homok és az úttalan utak felfedezése volt a rendező elv, ugyanis a rendezvény a terepezésre, a négykerék-meghajtásra és a kalandos túrákra nyitott ablakot.

Az esemény szervezője, Hlács Zoltán, azaz Nyegleo elmondta, hogy az idei első Parkoló Parádé tematikája telitalálatnak bizonyult, hiszen a látogatók száma idén is meghaladta a kétezernyolcszáz főt.

– Örömmel vettük tudomásul, hogy nagyon sokan látogattak el a Hungexpóra, mert hiszen a terepjárók, az off-road férfias világa vonzó téma, rendezvényünknek pedig a közelmúltban lezajlott Budapest-Bamako Rally is remek apropót adott. A helyszínen limitált befogadóképességű, háromszáz fős helyszínen élménybeszámolókat hallgathatott a közönség, ezek közül természetesen a legnagyobb várakozás az afrikai túra megálmodójáét, Szabó Gál Andrásét, azaz Villám Gézáét övezte. Előadásának címe jól összefoglalja az elhangzottakat: Őrült fazonok, kemény pillanatok, erőt próbáló kihívások. Remek sztorikkal érkezett Bunkoczi László, Bunkoczi Soma és Szentkuti Ákos, illetve az Africa Eco Race csapata is. Az élménybeszámolókból videós anyagot készítünk, amelyet hamarosan megnézhetnek majd az érdeklődők a Totalcar oldalán – tudtam meg a szervezőtől, akitől azt is megkérdeztem, hogy mennyiben működik a sztereotípia, amely szerint a sárban, porban autózás elsősorban a férfiak szívét dobogtatja meg.

– Meglepően sok lány és nő is kilátogatott az idei Parkoló Parádéra, meglátásom szerint az off-road terén teljesen elmosódott a határ a két nem között, a hölgyek is szívesen hagyják maguk mögött az aszfaltot – szólt a rendező megfigyelésének sommás összefoglalása. Hlács Zoltánt ezután arra kértem, árulja el, a felvonultatott morc terepjárók közül melyik tett rá különösen nagy benyomást.

– Természetesen a Toyota Land Cruiserje és egyéb Toyota terepjárók vitték a prímet, de ez persze nem okozott nagy meglepetést. Volt Land Rover Defender is, emlékezetes jármű volt még az „egyes” Range Rover is, illetve volt egy épülő-szépülő, hamarosan elkészülő gyönyörű Toyota Hilux is, amelyet tulajdonosa a legkeményebb próbákra szán a jövőben. Remek volt a felhozatal, terepjáróból volt épített és gyári, sárdagasztásra felkészített és felkészítetlen jármű is – szólt az ismertető, majd a Veterán Garázs Magazin tematikájába passzoló járművekről is hallottunk.

– Természetesen idén sem hiányoztak a Parkoló Parádéról a klasszikus veteránautók, az oldtimerek közül talán a Pagoda Mercedest és a gyönyörű Jaguar XK-t emelném ki. A közönség és a vállalkozó szellemű „autóztatók” egyaránt nagyon élvezték azt a programot, amelynek keretében szokatlan, vagy különleges járműveket lehetett utasként kipróbálni, mint például a rabszállítót. Jelen volt a Szomjoltóság is az 1969-es évjáratú Mercedes-Benz 710-esével, de a látogatók közelebbről megismerkedhettek egy V8-as Scania nyergesvontatóval is. Nyergesből volt egy hasonlóan nagy érdeklődést generáló járgány, mégpedig a KPST park jóvoltából érkezett IFA teherautó, nyergesvontató-kivitelben – szólt a nagyobb vasak listázása.

Végezetül a soron következő Parkoló Parádéról is hallhattunk: – A következő Parkoló Parédét szeptember 8-án tartjuk és az amerikai gépkocsik, valamint életérzés köré szervezzük, „V8, USA, nagyvasak” mottóval.

 

szöveg: Szalkai Tamás, fotó: Diósi Imre