Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lázas készülődés az augusztusi Budapest Classic Grand Prix-re

DSC 4750 resize

Budapest Classic Grand Prix – interjú Marosi György főszervezővel az MBCM elnökével.

Marosi György mozgalmas napokat él, gőzerővel zajlik ugyanis az Oldtimer Szuperkupa harmadik állomásának, a Budapest Classic Grand Prix-nek az előkészítése. Mint az esemény főszervezője, ő is számolja az augusztus 27-ig hátralévő napokat, izgalmak pedig egészen biztosan jutnak az utolsó pillanatokra is.

 

– Általában már a Budapest Classic Grand Prix eredményhirdető ünnepségének másnapján elkezdődik a következő évi rendezvény szervezése. Sejtésem szerint mostanra már teljesen kész van az idei esemény, vagy tévednék?

– Lényegében a legfontosabb pontokkal elkészültünk, lényegében készen állunk. Az biztos, hogy a reggeli rajt látványos helyszínen, a budaörsi Hovány Mercedes-Benz kereskedésnél lesz. A mezőny az ebédet Esztergomban költi majd el, de a későbbi programpontok tekintetében még nem minden végleges. Nagy valószínűséggel azonban a befutó Budapest XVI. kerületében lesz, az Erzsébet-ligetnél, onnan pedig egy levezető futam indul még az Aquaworld felé. Utóbbi egyébként biztos eleme a rendezvénynek, a befutó helyszíne ellenben még változhat.

– Az útvonal is véglegesnek tekinthető?

– Lényegében igen, de mivel nem várt lezárásokba, útépítésekbe könnyen belefuthatnánk, a Majosházi Péter nevével fémjelzett Chronomoto-csapat azt a feladatot kapta, hogy ezekről tájékozódjon és ha szükséges, akár az utolsó pillanatban is áttervezzük az útvonalat. Dugóban ácsorogni semmiféle autóval nem öröm, azonban egy oldtimer nagyon könnyen meghibásodhat, miközben araszol a kánikulában, nem beszélve a versenyzők idegeiről. Nem fehér gőzpamacsokat árasztó, hanem méltóságteljesen suhanó veteráncsodákra áhítozunk, ezért is számítunk Majosházi Petiék közreműködésére.

– Az esztergomi ebéd környékére szerveznek bármilyen helyi kiegészítést, specialitást?

– Igen, a mezőny áthajt majd Szlovákiába, amikor pedig visszatérünk Budapestre, akkor a főváros környéki utakon haladunk majd. Egyébként már délelőtt is a budai hegyekben kanyarog majd a menetünk. Ennek oka nemcsak a táj szépsége, hanem az is, hogy éppen augusztus 27-én zajlik majd a Budapesti Atlétikai VB záró rendezvénysorozata, a számtalan lezárás, forgalmi dugó miatt pedig célszerűnek látszott ezúttal elkerülni a belvárosi útvonalakat.

– Pillanatnyilag hány versenyzőt számlál a mezőny?

– Hatvanan adták már le a jelentkezésüket, a nevezés egyébként a bpcgp.hu oldalunkon lehetséges. Ugyanitt olvashatók a versennyel kapcsolatos aktuális hírek és információk is. Úgy sejtem, hogy a nevezők száma még messze nem végleges, annál is inkább, mert a nevezésre július végéig van lehetőség kedvezményesen. A később érkezőket sem utasítjuk vissza, de ők már más tarifával csatlakozhatnak hozzánk.

– Ön is csatlakozik a mezőnyhöz az idei Budapest Classic Grand Prix alkalmával?

– Igen, azonban most otthon hagyom a Pagodámat. A a csillagos márkától azonban nem távolodom el, idén ugyanis egy 107-es Mercedes-Benzzel állok rajthoz.

interjú:  Szalkai Tamás kép: Diósi Imre