Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hangulatos Mercedes-parádé Szentmártonkátán

Csillag1

Április 13-én Szentmártonkátán, a Tölgyes Csárda parkolójában Mercedes Évnyitó Találkozót tartottak. Már reggel megtelt a tér különböző típusú és korú Mercedesekkel, mellettük spontán társaságok alakultak, a résztvevők vidáman társalogtak, felidézték az elmúlt év eseményeit. A baráti, sőt, családias hangulatban lezajlott eseményen természetesen szóba kerültek a tavaszra-nyárra várható összejövetelek is. Az esemény részleteit a szervezőkkel, Kézi Zsolttal és Kulcsár Ildikóval elevenítettük fel.

– Mióta szerveznek találkozókat e Mercedesekért rajongó társaság tagjainak?

–  Az első összejövetelünk 2017 júliusában volt, azóta túl vagyunk a hatvanadik találkozón is.

– Mennyire spontán egy ilyen összejövetel, ezt az évnyitót például mennyi munka előzte meg?

– Nagyon komplikált munka a szervezés, de szerencsére már negyedik éve hagyománnyá vált a Tölgyes Csárdához szervezett rendezvény, így könnyű a tagok, érdeklődők összehívása.

– Kinek az ötlete volt e helyszín?

– Egyik csoporttagunk nagyon jó viszonyban van a Tölgyes Csárda a tulajdonosával, tőle származott az ötlet, hogy itt kellene tartani a Mercedes találkozónkat. Országos szinten szervezünk sikeres rendezvényeket, oda megyünk, ahová hívnak, ahol szeretettel várnak minket. Voltunk már falunapon és egyéb helyi rendezvényeken is, tavaly például Mórahalmon, a Háromnapos Sokadalom városrendezvény kisérő programjaként vittük a sajátunkét. Így adódott, hogy minket bíztak meg ennek a találkozónak a szervezésével.

–  Cirka hányan vettek részt az idei évnyitón?

– Számításaink alapján körülbelül százhúsz autó érkezett, ez gyakorlatilag legalább háromszáz főt jelent.

– Úgy tudom, hogy Mercedes csillagkép készítéssel kezdődik a program. Hogyan kell ezt elképzelni?

– Ez is hagyomány már nálunk. Előre meghatározzuk a helyszínt, mire odaérkeznek az autók, kijelöljük a csillagalakzatot. Ez egy hatvan-hetven méter átmérőjű kör, amelybe egyesével parkolnak be a kocsik. Amint mindegyik autó elfoglalja a helyét, elkészül a fotó.

– A levegőből?

–  Igen, van a csapatunkban egy drónos, ő koordinálja és csinálja a felvételeket. Az imént már a tizenharmadik csillagképet örökítettük meg! De nemcsak a magasból készülnek képek, rengeteg normál fénykép is készült a parkoltatásról, a csillagról és magáról az emberekről, úgy, hogy a találkozó hangulatát, a családias, baráti légkört is bemutathassuk.

– Szó se róla, a családias, baráti hangulat végig érezhető volt a rendezvényen, amit színesítettek különféle játékos feleadatok. Olvastam a tervezetben autótoló-versenyről, söröshordó-dobó viadalról, időre elvégzett kerékcseréről, kötélhúzásról, felni-kitartó versenyről, a gyerekeknek kormánykerék-kitartó versenyről. Mi valósult meg ezekből?

– Egynapos rendezvényeinken, ha mindvégig egy helyszínen vagyunk, ügyességi játékokat szervezünk. Itt, a Tölgyes Csárdánál is „becsaltunk” egyet-kettőt a napi programba. Fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat és csak annyi programot szervezzünk, amennyi biztosan belefér az időnkbe. Tavaly bizony túlterveztük a napot, el is úsztunk kicsit a programokkal. Most a gyerekek kisebbfajta rönköt hajítottak, a felnőttek pedig nagy farönköt dobtak a söröshordó helyett. Népszerű volt az autótoló versenyünk is. A küzdelemre kijelölt húsz-harmincméteres távon kellett eltolni egy autót két vonal között. Bevallom, megint elcsúsztunk a programokkal, spontán alakult a helyzet, a három említett ügyességi versenyt, melyeket ebéd előtt szerettünk volna megrendezni, csak később, az ebéd után tudtuk megtartani.

– A másik program az autó-szépségverseny volt. Hogyan zajlott?

– A zsűrink már az érkezés pillanatától, a csillagalkotásnál pontozta az autókat. Nagyon örültünk, hogy a Veterán Portyázók elnöke, Fülöp István elfogadta a felkérésünket és elvállalta a zsűri elnöki posztját.

– Aki nálam, mint DJ szerzett jó pontot, megkértem őt, hogy tegye fel a kedvemért Janis Joplin „Mercedes-Benz” című számát. Egy perc sem telt el, szólt a dal. Visszatérve a szépségversenyre, melyik autó lett a legszebb?

– Monori Pál szép, ezüstszürke W126-os Mercedese győzött.

– Ugyanakkor több díj is gazdára lelt. Kik kaptak, milyen díjat?

– Több kategóriában is adtunk díjakat, például az autós szépségversenynek négy kategóriája is volt, továbbá három ügyességi versenyünkben is díjakat kaptak az első helyezettek. A második, harmadik helyezettek érmet vihettek haza.

–  Hogyan zárult a hangulatos találkozó?

–  Mint mindig, a találkozót most is felvonulással zártuk. Mi vezettük fel a sort, utánunk felsorakoztak az autók, és a közlekedés szabályainak a betartásával mentünk egy kört a Szentmártonkátától Nagykátáig megtervezett, bejelentett útvonalon. Ezt a programzárót szeretik legjobban a csoport tagjai, mert a száz-egynéhány autó együttes vonulása résztvevőnek, nézőnek egyaránt nagyon nagy élmény.

szöveg: Váczy András, fotó: Diósi Imre