Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

ex-Nubar Gulbenkian 1956 Rolls-Royce Silver Wraith 4.9-Litre LWB ‘Perspex Top’ Saloon a Hooper & Co karosszéria-építő munkája.

4962b1493bcb28e20d608a4d152f6fe2

Nubar Gulbenkian egy londoni úr,aki az 50-es évek társasági kedvence volt, jó humorával, extravagáns életmódjával, nem mellesleg hatalmas olajvagyonával. Az örmény-brit üzletember természetesen imádta az autókat is. Fiatalabb korában rajongott a sportkocsikért, tisztes korú üzletemberként a Rolls-Royceokért. Egyéni karosszériával rendelte a Rollsokat. Az ő tulajdonában volt ez a különleges példány is.

A Silver Wraith a RR háború utáni első luxus modelje volt, jellemzően kézzel készített aluminium felépítménnyel, sorhatos 4257 ccm-es motorral. nésebességes váltóva, rendelésre automatával. Az itt látható modellt a Hooper & Co. karosszéria építő készítette Gulbenkian elképzelése szerint, akik egyébként a brit királyi családnak is dolgoztak. Az üzletember a Côte d’Azuron kívánta használni, ezért teljesen átlátszó Perspex tetőt, kért. Természetesen motorral működtethető szövet függöny és légkondicionáló védett a tűző napsütéstől. A RR faborításait kicseréltette gyíkbőr bevonatra. A hátsó utastérben is elhelyeztetett egy sebességmérő órát.Talán a sofőrt ellenőrizte, eléggé tapossa-e a gázt. Ezenkívül TV készülék is volt benne, ami sajnos elveszett az idők során. Igen feltűnő autó volt a napsütötte francia tengerparton és mindenki tudta ki ül benne.

1956 Rolls Royce Silver Wraith Gulbenkian cropped

 Miután az autót eladta, az egy misztikus krimi főszereplőjeként bukkant fel 1964-ben, Alain Delon és Jane Fonda társaságában. A film cime Les Félins, magyarul A macskák.

i009906
A little French hootchie cootchie 1

Következő tulajdonosa 1968-ban René Gourdon, a franciaországi nizzai La Belle Étoile táncház tulajdonosa. Kanárisárgára fényezték és a vendégeket fuvarozták vele egy darabig. Majd garázsba került, amit később befalaztak.

This might have been the cars low spot at an auction

Itt találtak rá ,megvették Gourdontól, majd teljes az eredetinek megfelelő felújításon esett át , A Bonhamsnál került kalapács alá, így került új tulajdonoshoz.

image