Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ellipsum és Régiségvásár veteránosan

regiseg 2 resize

Október 7-én Miskolctapolcán, az Ellipsum Élményfürdő területén Odtimer Találkozót és Kiállítást rendezett a Classic Motorsport Club & Coffee. A különleges helyszín és a nyárutó hangulata vonzotta a részvevő kiállítókat, nem kevésbé a kíváncsi érdeklődőket. A rendezvényt követően Adamovich Erik klubelnököt kértük fel emlékidézésre.

– Mutasd be pár szóban a Classic Motorsport Club & Coffee-t! Mikor alakult meg a klub, mivel foglalkoztok, kikből áll?

– 2012-ben alakult meg e baráti veteránjárműves társaság, melynek célja a veterán járművek megismertetése, a veterán autózás és motorozás iránti érdeklődés felkeltése, a szabadidő kulturált, kellemes eltöltésének elősegítése. Személyes kedvencem a veterán járművek részére rendezett átlagtartó verseny, néhanap részt is veszek ilyeneken. Rendszeresen kapunk felkérést céges családi napokra, különböző városi rendezvények kísérő programjait is szoktuk biztosítani alkalmanként. A klubéletről, az általam rendezett versenyekről, eseményekről a klub facebook oldalán és a blog oldalon tájékozódhatnak folyamatosan az érdeklődők.

– Az idei rendezvény új eleme a klub életének?

– Mondhatni igen. A veterán autók minden korosztályt érdekelnek és egy ilyen találkozó nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a helyi veteránautó tulajdonosok megismerkedjenek egymással, egymás gépeivel.

– Honnan jött az ötlet, ki volt az ötleggazda?

– A kiállítás apropója a hamarosan megnyíló Ellipsum Élmény- és Strandfürdő népszerűsítése volt, veteránautós találkozóval. A területet a fürdő bocsátotta a rendelkezésünkre. A szervezést elsősorban a közösségi háló segítségével végeztem, de közreműködött a népszerűsítésben az egyik helyi rádió is. Előzetesen közel negyvenen regisztráltak az eseményre, de végül hetvenen hozták el a járművüket. A korábbi tapasztalataim alapján számítottam arra, hogy többen leszünk, de a megjelentek száma meghaladta az elvárásaimat. Így az utolsó tíz résztvevőnek nem is tudtam adni az erre a rendezvényre készült egyedi emlékmatricából.

– Milyen járműveket emelnél ki, említenél egyet-kettőt?

– Miután Kelet-Magyarországon vagyunk, ahol a Lada a közkedvelt autók egyike, rendkívül szép állapotú egyedeket hoztak el a tulajdonosok. Szeretjük őket, nélkülük nem is lehetne találkozó, ráadásul az eredeti állapotú autó nagyon ritka. Nekem is volt Ladám, több is. Természetesen kiemelném a három díjazott oldtimer járművet, viszont extra különlegesség is volt egy youngtimer korú Aston Martin DB7-es, V12-es szívómotorral, aminek a tulajdonosa közölte, hogy szeretne csatlakozni a klubhoz, mert látja, milyen jó eseményeket csinálunk!

– Hogyan zajlott a program?

– Nem kezdtünk korán, kényelmesen, tíz órakor indítottuk el az eseményt, ami aztán délután háromkor ért véget.

– Milyen volt a hangulat, milyen volt a találkozó atmoszférája, mi történt a rendezvényen?

– Azt tudom mondani, hogy a globális felmelegedés segített nekünk, a naptár és az ősz ellenére rövidujjú pólóban voltunk. Amit kiemelnék, azon túl, hogy a veteránosok eljöttek az autóikat megmutatni, nagyon sokan voltak kíváncsiak ránk, eljöttek nézelődni kis- és nagy gyerekkel, párok és családok egyaránt. Miskolctapolca frekventált, szép hely Miskolcon, az időjárás nagyszerű volt, így minden adott volt a sikeres rendezvényhez. De a lényeg a kapcsolatteremtésen volt, a barátkozás és persze egymás autóinak a mustrája. Színesítette a találkozót, egy-egy különleges autó, csodabogár vagy egyéb járgány, amivel eddig nem találkoztunk. A rendezvény maga olyan volt, mint amikor a kocsmában kiírják, hogy „Ne wifizz, hanem beszélgess!”. És így is történt. Beszélgettünk, egymással foglalkoztunk. Utólag pedig pozitív visszajelzéseket kaptunk a kiállított autók tulajdonosaitól és az érdeklődőktől is.

– Ne felejtsük el a díjakat! Melyik autó hányadik helyen végzett?

– Díjaztuk a legszebbeket, amihez szakmai zsűrit kértem fel. Dél magasságában volt eredményhirdetés. Az első helyezett egy különleges Fiat Dino volt, a második díjat egy nagyon patinás Škoda 1000 MB nyerte, a harmadik helyre pedig egy „púpos” Wartburg futott be.

– Hogyan összegeznéd az eseménnyel kapcsolatos érzéseidet?

– Nagy öröm volt számomra, hogy habár ez az első ilyen rendezvényünk volt, de megjelent az igény arra, hogy ebből hagyományt teremtsünk. Bízok benne, hogy vannak még ezen a környéken olyan gyöngyszemek, csodajárgányok, melyeket tulajdonosaik a következő eseményen megmutatnak mind veterános társaiknak, mind az érdeklődőknek.

– Nem sokkal korábban volt egy másik rendezvényetek is. Mondanál erről is pár szót?

– Egy héttel korábban egy szűkebb körű, klubos rendezvényünk volt Miskolcon, a Városház téren. Ott húsz-huszonöt veteránautóval jelentünk meg. A Régiségvásár keretén belül minden évben kétszer tartunk rendezvényt, egy évnyitót meg egy évzárót. Az esemény úgy néz ki, hogy becsekkolunk a Városház térre kilenc óra magasságában és tíz órakor felvonulunk a veteránautókkal a Városház tértől egészen le a Centrum Áruházig, a sétálóutcán a vásározók között, felvezetéssel. A felvonulás után visszamegyünk a Városház térre, a kiállító helyünkre és egészen délig ott maradunk. Azután úgy vonulunk le, hogy még egyszer végig megyünk a Fő utcán, így búcsúzunk a szezontól és Régiségvásártól.

– Hol találnak meg benneteket?

– Aki kíváncsi a klub életére, tevékenységére, látogasson el facebook oldalunkra, beszámolókat pedig a blogoldalon találhatnak!

szöveg: Váczy András