Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Éjjeli veteránjárat- Kékestető

352533310 560875819554461 1459356716763646275 n

A Veterán Parád csapata a II. Kékestetői Veterán Hegyi Felfutó Menetpróbát a Gulf & Molnár Órás Kupasorozat Kupasorozat részeként június 9-én rendezte meg. Az esemény a MAVAMSZ Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba Országos Bajnokság II. futama és a veterán menetpróbák történetének második esti, éjszakába nyúló, „lámpasoros” versenye a Mátrában. Arról, hogy hogyan zajlott az éjszakai futam, a csapat vezetőjét, Révész Zoltánt kérdeztük, aki így emlékezett az eseményre.

– Az időjárás nem volt igazán príma a kezdéskor, a pályabejárás ideje alatt esett az eső. Amikor aztán eljött a menetpróba ideje, majdnem kisütött a nap, legalábbis elállt az eső. Később beborult és a fényviszonyok kifejezetten rosszak lettek az erdei úton, sötétedés után pedig a vizes aszfalt elnyelte a lámpafényt, de említésre méltó esemény a rossz látási viszonyok ellenére szerencsére nem történt. Egy-két műszaki meghibásodás volt az autósoknál, a motorosoknál is, de rendben lezajlott a verseny.

– Durván nyolcvan résztvevő volt, fele motorkerékpár, fele autó – folytatta Zoltán – Mátraháza és Kékestető között zajlott a verseny, a rajt Mátraházán, a Veronika réten volt és a kékestetői parkolónál ért véget a futam. A pálya 2,9 kilométer hosszú volt, két lassító nehezítette a versenyzők helyzetét, a jelentős szintkülönbség pedig a technikát gyepálta meg alaposan, mert sokat kellett felfelé hajtani a meglehetősen meredek pályán – Pályabejárás után 19 órakor zárta le a rendőrség a pályát, 00:30 órára ment le az edzés és a két mért futam. Mindenki ügyesen oldotta meg a feladatot, nem volt kicsúszás. Kulturáltan, szépen haladtak a résztvevők, hiszen nem a gyorsaságra hajtottunk, hanem arra, hogy jól érezzük magunkat, autózzunk egy jót, és beszélgethessünk egy nagyot. Összeségében elmondhatom, jó hangulatban telt a rendezvény! – mondta végezetül a szervező.

A menetpróbán tizenegy kategóriában hirdettek győztest. Összetett eredmények az autósoknál: Strider Zoltán Wartburg 353 W, Nagy Zsolt VW Jetta, Bodnár László VAZ Lada 2107, összetett eredmények a motorkerékpárosoknál: Pásztor Gábor MZ TS 250/1, Tuszkár Dénes Yamaha dt 175, Huber Virgil MZ ETZ 150 – Gratulálunk a nyerteseknek!

szöveg: Váczy András, fotó: Veterán Parád