Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Balkáni kalandtúra előzetes

GoBeyond Balkan Rally Pal Ertl 4

Szeptember 10-én útnak indul a Balkán Rally a GoBeyond szervezésében, és belegurul Európa, kissé elfeledett régiójába.

DSC 1075

Tavaly volt a térségben az első, hasonló verseny. Igazolva a rendezők várakozását, a kalandtúra hatalmas siker volt, és már akkor felsejlett az újrázás igénye. A Budapestről rajtoló rally nevezési helyeinek száma limitált, a rendezők 50 autó és 20 motor részvételében maximalizálták az indulók számát. Már most betelt a helyek fele, köztük nyilvánvalóan többek már tavaly is indultak, és újra nekivágnak az egy nappal hosszabb és némiképp módosított, öt szakaszból álló, négy országot érintő útvonalnak.

Szeptember 10-én délelőtt elhagyva a Budapest hotel parkolóját, Etyeken át a Balatonig, majd a Káli-medencén keresztül vezet az útvonal. Első estét a versenyzők a felújított
Hotel Helikon**** Superiorban töltik, másnap pedig a Zalai dombvidéken keresztül, a Dráván átkelve jutnak Horvátországba, ahonnan a Boszniai Szerb Köztársaságba érkeznek. A Banja Luka-i, 4 csillagos Courtyard by Mariott szállodában landol a csapat, estig pedig jó nagyot sétál a városban, mecsetet, római kori erődöt, ortodox templomot és egyéb látnivalót nézeget.

GoBeyond Balkan Rally Balint Nikes Soos 751

Harmadik napon a Dinári-Alpok csúcsai közön, 1400 méteres hegygerincen repesztenek a veterán autók és motorok, aztán legurulnak Szarajevóba, ott a város 5 csillagos szállodájában, az Hotel Europe-ban pihenik ki a hegyi túrát, és meglátogatják a város kulináris helyeit. Másnap újfent kemény szakasz következik: a Dinári-Alpok kanyargós, hegyi útjain keresztül Montenegróig, majd a Durmitor, 2523 méteres, Bobotov Kuk csúcsát megkerülve érkeziknek az „alpesi-brutalista” Bianca wellness resortba.

A verseny utolsó szakaszán, a hegyekből lefelé ereszkednek a versenyzők Adriai-tengerpartra. Lesznek ám még a cél előtt hajtűkanyarok, befele dőlő betonkorlátok, sziklák… HercegNoviban pedig eredményhirdetés és gálaest a Lazure luxushotelben.
– Az idei rallyn a kaland folytatódik, az izgalom fokozódik. A tavalyi rallyból sokat tanultunk, az építő kritikákat megfogadtuk és egy még emlékezetesebb versennyel készülünk az idei indulóknak. Célunk egy évről-évre megújuló, nemzetközi színvonalú, hagyományteremtő autós- motoros rendezvényt építeni, ahol a sportszerűség, a fair play, a bajtársiasság és a mások kultúrájának tisztelete van a középpontban – összegezi a beharangozót Trellay Levente, a verseny egyik alapítója és versenyigazgatója.

GoBeyond Balkan Rally Balint Nikes Soos 728

szöveg: Váczy András  fotók: kapott és Diósi Imre