Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Autómodell őrültek” börzéje

IMG 1224

Huszonötödik alkalommal gyűltek össze eladók, vevők, gyűjtök és érdeklődők március 12-én a Legenda Sörfőzde Centerben a Kisautó és modellbörzén. Az eseményről Németh László főszervező nyilatkozott.

– Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával kezdtük a szervezést, korábban ő vitt egy börzét a Váci úton, de az megszűnt, és baráti kapcsolatom révén találtuk meg a Legenda Sörfőzdét,
ahol helyet adtak a börzének – eleveníti fel a kezdeteket Laci. Aztán mesél a szervezésről: – Miután Balázs kiszállt, én és a fiam vagyunk a börze motorja. Úgy zajlik a menet, hogy az éppen aktuális találkozón összegyűjtjük a következő részvevőit. Berendezzük a helyszínt úgy, hogy a helyet maximálisan kihasználjuk. Elkészítjük a hirdető plakátokat, egy eladó barátunkkal a reklámot, felpörgetjük börzét az interneten. Én összeállítom a táblázatot, ami alapján kiosztjuk az asztalokat, és mivel egy étteremről van szó, mindent átmozgatunk reggel, és amikor mindenki levonult déli 1 órakor, visszarendezzük a helyet az alapállapotára. Nem kevés fizikai és szellemi munka – vallja.

Beszél arról is, hogy már az ötödik-hatodik börze, ahol a meghaladta a 300-at a látogatók száma. – „Modellőrült”, fel nem nőtt férfiak, érdeklődő nők és gyerekek hada lepte el a Legenda Sörfőzde környékét. Jó kis dzsembori volt, parkolási zűrökkel együtt, úgyhogy egyszerre vagyunk szervezők, biztonsági őrök és eladók. Én is árulok, főcsapásom a Forma 1-es modellek, egyetlen vagyok, akinek a standja versenyautó szupermodellekkel van telepakolva – mondja, nem kis büszkeséggel. Mások a legkülönfélébb kisautó modellekkel jönnek: matchbox méretaránytól, az 1: 67-től az 1: 12-ig, sőt még a nagyobb, 1: 8-as modellekből is van jócskán. Kinek, mije van, azt hozza. Ki mit gyűjt, azt veszi. Így megy ez… Persze, tele a piac retró- és veteránmodellekkel, sőt, van, aki egy-egy márkára vagy régióra „száll rá”, például a szovjet autómodelleket hozza-gyűjti. Nagy, jubileumi börzéken, a rakoncátlankodó csemetéket arcfestéssel, lufit hajtogató bohóccal kötik le.

– Mára beérett, tele volt a börze, elégedetten távozott eladó és vevő – zárja a beszámolót Németh László. Mi pedig kívánjuk, hasonlóképpen induljon és záruljon minden hónap egyik vasárnapján a Kisautó és modellbörze.

szöveg: Váczy András, fotók: Diósi Imre