Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Amcsi csodák az idei AMTS-en

DSC 3738

Az idei AMTS (Automobil & Tuning Show)  kiállítója volt a  hatalmas méretű amerikai luxus és veterán autókkal jeleskedő AmCars, akik már tizenegy éve jelen van az ország legnagyobb autós kiállításán az „A” pavilonban és öt éve a  „ D” pavilon Classic Automobil Show-ján is. Így összesen 21 autót és 2 motort állítottak ki az AmCars illetve az American Car Club Hungary standjain. Ezek közül 8 autót még soha nem láthatta a közönség. Így a Lincoln Continental Mark V, a Ford Bronco, a 68-as Buick Riviera, két cabrio Cadillac és az idén elkészült 1956-os pink Cadillac, továbbá az  „A”  pavilonos standon pedig új belépőként az FBI-os Suburban és egy gyönyörű Bandit Trans Am. Itt debutált  az AmCars Vogue, saját márkás webáruház termékei és design centere is.

M Tom AmCars

2023. márc. 22. 23:53 (7 órával ezelőtt)
címzett: én
cleardot
 
Az a szerencsés, aki volt már az AmCars Roadshow-n az Aeropark Repülőgép Múzeumba, már láthatott olyan belevaló, amcsi oldtimer példányokat mint az 1955-ös Buick Special-t vagy az 1956-os Chevrolett BelAir-t és az 1960-as Cadillac Fleetwood. Érdemes lesz idén is eljönni május 7-én, vasárnap, hiszen most is többszáz veterán és újkori amerikai autó lesz látható, tájékoztatott minket Mihálszky Tamást, az AmCars szülőatyja és egyben az American Car Club Hungary elnöke, akit mindjárt személyes kérdéssel támadtam le:
– Szívének melyik autó a legkedvesebb?
– Nehéz bármelyiket is kiemelni, de az AmCars standján lévő hófehér Chevrolet Corvette pont olyan mint „A Bűvész” című, amerikai szappanoperában, Anthony Blake sportkocsija, mellyel a rosszfiúkat üldözte. Gyerekkoromban láttam a sorozatot és ez az autó lett az álmom, amiről még Enzo Ferrari is azt mondta egy interjúban, hogy a világ egyik legszebb sportautója. Persze, a nyilatkozata az évek során hm…valahogy eltűnt. Szóval, nekem akkor ez behasított és nem tágítottam; a megvalósult álmom egy a 78-as, 25. jubileumi kiadású, hátul buborék ablakos kivitel lett. Ilyen volt anno az Indianapolis 500 mérföldes verseny felvezető autója. Már húsz éve nyüstöljük egymást, ő a szívem (egyik) csücske.

Tamást valamennyi kiállított autóhoz fűzik személyes élmények. Ezek felidézésére is hamarosan sort kerítünk.

DSC 3705 1

szöveg: Váczy András  fotók: Diósi Imre