Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Laza, nyári veteránbuli Zalaszentgróton

image20

Kilencedik alkalommal rendezett veterántalálkozót június 16-18 között az Oldtimer Club Pécs a Zalaszentgróti Kiállítás és Camping Termálfürdőben. Pénteken reggel indult a csapat Pécsről, a Makay úti TESCO parkolójából, majd mintegy 180 kilométer megtétele után érték el a célállomást. Arról, hogy miként zajlott a veterános összejövetel, Mott Jánost, a klub elnökét kértük fel élménybeszámolóra.

– Hogyan indult kilenc évvel ezelőtt ez a találkozó?

– Egy klubtagunk ötletéből született meg a gondolat. Régebben Fiat 500-asokkal járt néhányszor Zalaszentgróton, általa ismertük és kedveltük meg a helyet. Ez egy kis, csendes termálfürdő, ahol a medencék mellett nagy zöldterület van, és ezen a területen lehet kempingezni. Kilenc évvel ezelőtt nagyon hideg, nyirkos idő volt. Nagyjából tíz autóval vonultunk fel és majdnem halálra fagytunk. Ennek ellenére nagyon megfogott az a lehetőség, hogy éjszaka is bemehettünk fürödni a medencékbe. A fagyoskodás elmúltával, hajnali négy órakor, amikor már felmelegedtünk, jót beszélgettünk, és ez a hangulat, ez a miliő annyira megfogott bennünket, hogy ettől kezdve egyre többen járunk ide minden évben.

 

–  Mennyien jöttök össze általában?

– Volt olyan alkalom, hogy száznál is többen voltunk a zalaszentgróti strandon a járművekkel együtt, de harminc-negyven autó biztosan mindig összejön, vagyis legalább hatvan-nyolcvan főről beszélhetünk. A mostani alkalommal is körülbelül hetvenen lehettünk, és nagyon sokan, köztük én is, csak azért vettem sátrat, hogy Zalaszentgróton kempingezhessek. Sajnos, itt más megoldás nincs: sátor vagy lakókocsi. A többség a zalaszentgróti hétvége miatt lett kempinges. Eleinte átmentünk kirándulni Sárvárra vagy ismerkedtünk a környékkel, de aztán annyira megtetszett a fürdő légköre, hogy nem járunk onnan sehová. A kemping megközelítése is kötetlenül zajlik, aki ráér, Pécsről péntek délelőtt indul, aki nem, az délután, munka után vág útnak.

– Mivel telik az idő megérkezés után?

–  Sátorveréssel. Aztán előkerül a bogrács, kezdődik a főzögetés, a sütögetés. Igazi kerti hangulat, azzal fűszerezve, hogy magunk vagyunk a kempingben.

– De azért egy kiállítás is belefér?

– Ez teljesen egyértelmű. Mivel mindenki a veterán járművével jön, azokkal szépen fölsorakozunk a strand bejáratának környékén a fürdővendégek örömére. Miközben nézegetik az oldtimereket, mi egy közeli büféből figyeljük őket, és osztozunk a kiállítás sikerében. Szóval ez a fürdővendégek és veteránosok lazítós hétvégéje.

–  Kérlek, említs meg néhány, sikert aratott járművet!

– Egy régi vendégünk, Magyar Zoltán, két szép Opel Kadettet, egy 1-est és egy 2-est hozott. Volt egy Vauxhall Viva, egy Zaporozsec, volt friss OT rendszámú, kétütemű, kocka Wartburg is, nagyon szép állapotban…

 

– Gondolom, lazítás, fürdés, bográcsozás és ráérős beszélgetés mellől nem hiányzott a zene sem?

– Hogyne, magától értetődő! Van egy nagy klubsátrunk, annak egyik részét zenesarokká alakítottuk ki. Egy zenésztársunk ott szolgáltatta a zenét pénteken, szombaton pedig egy másik zenész jött hangulatot kelteni. Maga a helyszín egy aszfaltozott kosárlabdapálya, oda telepítettük az említett sátrat, meg egy kis sörcsapot, abból nyomtuk magunknak a sört. Egy másik sátor alatt sörpadokat helyeztünk el, ott lehetett hörpinteni. Tehát egy teljesen komplett szórakoztató rendszert építettünk ki hangberendezéssel, kihangosítással, meg mindazzal, ami kell. És így jó zenével zártuk a napot. A hangulat pedig pazar volt! Annyit még hozzátennék, hogy az Oldtimer Club Pécs minden évben egyszer összejön a régi Fiat 500-ok baráti körével és a Zalaegerszeg környéki veteránosokkal. Velük is jót beszélgettünk a hajdani élményekről, barátságról… – fejezte be a Zalaszentgróti Veterán Találkozó kellemes hangulatban eltelt találkozójának bemutatását Mott János.

 

 

 

szöveg: Váczy András