Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsvéti veteránozás Pécsett

339256766 169126996023301 6077692845358167670 n

A mintegy százötven tagú Oldtimer Club Pécs öt éve kétszer rendez veteránautó kiállítást és börzét Pécsett: húsvétkor és karácsonykor. Idén április 7-én nagypénteken. – Eddig főként a pécsi vásártérre szerveztünk, de olyan nagy volt az érdeklődés, olyan sok veterán jármű jött össze, hogy szinte nem fértek be, ezért tavaly ősszel úgy döntöttünk, új helyszínt keresünk, és ez a Pécsi Expo Center területe lett – részletezi az eseményt Mott János, az Oldtimer Club Pécs elnöke.

– Az árusoknak is nagyon tetszett, hogy nem a fűbe, kavicsba kell lepakolni, hanem betonozott területre, a járműtulajdonosoknak pedig azért, hogy kulturált, tiszta betonplaccra jönnek az autókkal. Nagyjából kétszázötven jármű vett részt a rendezvényen, valamennyi sorszámot kapott, és a rendezvény végén jármű-szépségversenyt tartottunk szavazás alapján, ami tudjuk, kicsit szubjektív, hiszen az szokott nyerni, akinek a legtöbb rokona, barátja szavaz. Ám nem a végeredmény, hanem részvétel számít. Egyébiránt a szavazók is kaptak egy ajándék Oldtimer Klub kalapot, és csináltunk még egy kis szlalom versenyt, ezt mértük időre, és az első legjobb három időt elért versenyzőt díjaztuk kis serleggel.

A rendezvény legnagyobb durranása, a tavalyi bemutatkozást megismételve, a Mávaut-Ikarus 556-os emeletes busz aratta, melyből egyetlen darab van a világon. A jármű 1968-ban készült el, 1969 és 1977 között menetrendszerűen közlekedett Pécsett. – Mondhatni, nagyon közel áll a pécsi emberek szívéhez. Ismét óriási sikere volt, a helyszínen árusítottunk jegyeket, mindenki, aki ott volt, föl tudott szállni rá, nem maradt le senki. Fél kilenctől egy óráig ment a busz folyamatosan.

És ahogy kell, színes programok fényesítették az ünnepnapi rendezvényt. Teszem, azt a zsíroskenyér… – Régóta bevezettük. Úgy zajlik, hogy a nagy klubsátrunkban készítjük a zsíroskenyeret, főzünk mellé teát, kávét, és a vendégeket, a látogatókat, az árusokat, a veteránjármű tulajdonosokat meghívjuk, egyen, igyon… Olyan népszerű, hogy a kimerült készleteket pótolva, nem győztünk futni kenyérért, teáért. A kicsit hideg idő is rátett arra, hogy a zsíroskenyér mellé jól esett forró teát szürcsölni. Ami pedig az árusokat illeti: – Olyan sokan, mint most, még eddig nem voltak. A számukra felkínált területet teljesen elfoglalták a rengeteg portékával. Vevő és árus, egyaránt megtalálta a számítását.

– Száz szónak is egy a vége: a rendezvény nagyszerűen sikerült – zárta a rövid élménybeszámolót Mott János.

 

Váczi András   A fotókért köszönet az Oldtimer Club Pécs tagjainak