Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az idei első Bogárrajzás – Tawaszi Rallye 2023

P1330277 resize

A Magyarországi Bogarasok Klubja 2015-ben indította útnak rendezvényét, idén május 20-án pedig már kilencedik alkalommal zajlott Budapesten a Tawaszi Rallye a Porsche Buda Volkswagen márkakereskedés szponzorálásával. A rendezvényen minden évjáratú és hűtésű Volkswagennel részt lehetett venni, a további részletekről Szepes Gábor MBK elnökkel, a találkozó szervezőjével beszélgettünk.

Gábor elmondta, hogy az egész napos verseny érintette Budapest festői szépségű helyeit, a versenyzőknek eközben ügyességi és helytörténeti feladatokat kellett megoldani. A Volkswagen tulajdonosok menetlevelet is vezettek, miközben a forgalomban haladva teljesítették a megadott távot és oldották meg a feladatokat. Több ponton is volt 1/100-as időmérés fotócellával, helytörténettel kapcsolatosan pedig fotós, kutatásos és leolvasásos feladat. Harminckilenc autó indult el a rajzáson, zömmel Volkswagenek. Volt köztük modern, oldtimer, youngtimer és olyan is, amelyik éppen felújítás alatt állt, de a tulajdonosa nem szerette volna elmulasztani a lehetőséget. Ekkora elhivatottság nem meglepő, hiszen köztudott, hogy a Magyarországi Bogarasok Klubja a volkswagenes hobbiautózás szerelmeseinek gyűjtőklubja. A rendezvényeken bármilyen Volkswagen gyártmányú jármű részt vehetett, függetlenül attól, hogy víz- vagy léghűtéses-e. Helyszíni regisztrációt követően kilenc órától rajtoltak az indulók a Porsche Budától. Maga az útvonal Budapest határain belül haladt, észak-dél irányban, legészakibb pontja az Ázsia Centernél, legdélibb pedig Csili Művelődési Központnál volt, Pesterzsébeten. Mind a két helyen tárt karokkal fogadták a versenyzőket, akik tizenhat óra körül érkeztek be a Porsche Budánál kijelölt célba.

Az
ünnepélyes eredményhirdetést fél hatkor kezdték meg, ezzel együtt zajlott a díjátadás is. A versenyen számos díjat adtak át a szervezők, a legelégedettebb Boldog János és családja lehetett, akik Volkswagen New Beetle 1.8 Turbóval első díjat nyertek, többek között az 1/100-as feladat nulla hibaponttal való teljesítéséért!

szöveg: Váczy András, képriport: Bege Nóra