Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ételkiszállító céget indítana? Ezt feltételt sokan nem tervezik előre!

Manapság részben a pandémia, részben más társadalmi változások hatására dinamikusan növekszik az ételkiszállítás volumene. Ha visszatekintünk 10-15 évre, akkor a kiszállítós cégeknek volt (ha volt) 1 vagy két futárjuk, és azok hozták házhoz vacsorát, ebédet. Aztán a világ fejlődött, az igények változtak, így jöttek a napi két- háromszori étkezés rendszeresen kiszállítós cégek. Az árak alacsonyabbak lettek, cserébe „előfizetéses” rendszerben lehetett már hetimenüt rendelni. Ez a modell azóta is lendületesen hozza a bevételt. A pandémia és a társadalmi változások átformálták az egykori egy étterem-két futár modellt, és vannak már olyan cégek, akik „Courier sharing” alapon csak ételkiszállításra specializálódtak.

Az utóbbi működési modell azonban megkívánja, hogy az ételeket előállító vállalkozás (étterem, kifőzde, büfé, bármi) gyorsan és egyszerűen jelezhesse a futárigényt a futárszolgálat felé. Ez rosszabb esetben telefonom történik, jobb esetben valamilyen elektronikus rendszeren keresztül. A korszerűbb rendszereken már nem csak jelezni lehet a futár igényt, de követhető a kiszállítás státusza, és a vevő oldalról a kiszállítás állapota is. A kapcsolódó igényeket kielégítő étel házhoz szállítós szoftverek piaca nem nagy. A terület egyik legrégebbi szereplője a csomagszállításból 2012 óta a szakmában jól ismert Deliveo futár rendszer. A Deliveo-t 2012 óta használják a közepes méretű futárszolgálatok a „kiscsomagos” házhoz szállításra idehaza és pár éve már külföldön is. Mivel 2012 óra már több millió csomag átfutott a rendszeren, így nem túlzást azt mondani, hogy aki szokott rendelni az internetről bármit is, az nagyon valószínű hogy kapott már olyan csomagot ami átfutott a Deliveo rendszerén.

Most azonban valami újdonsággal rukkolt elő a Deliveo-t fejlesztő Mav-IT Kft.: elkészült a kifejezetten éttermi futárhívásra fejlesztette a Deliveo GO nevű új modult. Így a Deliveo már nem csak a kiscsomagos, palettás, vagy áruházi házhoz szállításra használható, de az éttermi kiszállítást tervező vállalkozások is használhatják. Nem csak hogy használhatják, de valamilyen rendszert használniuk is kell ha hatékonyan szeretnének dolgozni. Márpedig akkor miért ne választanának egy kiforrott futárszolgálati rendszert? A Deliveo-hoz tartozik egy diszpécser modul és futár applikáció is, így mind az étterem, a diszpécser és a vevők is követhetik a kiszállítás állapotát. Egy szó mint száz: ha Ön ételkiszállítós vállalkozásra adná a fejét, mindenképpen érdemes kipróbálni a Deliveo ételszállító rendszerét is, mert valamilyen szoftverre úgyis szüksége lesz.