Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Oldtimer Show 2019

2019. április 5-7-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye az Oldtimer Show. A szervezők megint vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, oldtimer traktorok, katonai járművek, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra! Minden járműtípusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a szocialista korszak gyöngyszemi sem. A kiállított járművek mellett gyönyörű lányok fognak modellt állni a fotózáshoz, korabeli ruhákban.

2 origin 31

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása. A kiállításra beválogatott járművek között 2019-ben az eddiginél is nagyobb számban fognak szerepelni külföldi gyűjtők, klubok és restaurátorok oldtimer járművei. Igazán értékes és nagyon különleges oldtimer autókból sokat készülünk bemutatni. Az Oldtimer Show sajátossága, hogy minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb példányt! Minden évben más kiállítási anyagot mutatunk be, olyanokat amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók. Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága! A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez. A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismételjük, de most egy kicsi másképp: egy oldtimer Datsun sportautót fog ősszeépíteni a restaurátor csapat a rendezvény 2,5 napos nyitvatartása alatt. Az összeépítésről óránként fotót készítünk, így vasárnap este már az összeépítés teljes folyamata látható lesz egy monitoron.

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33db látványos díjért: „szelep kupa”. A díjakat szakmai zsűri fogja odaítélni. (A látogatók számára a fotózás és a videó készítés engedélyezett, magán célú felhasználásra. A sajtó képviselőinek a filmezési, tudósítási szándékukat e-mailben előre kell jelezni a szervezőnek.)

2 origin 31 1
Oldtimer Show 2016 143

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. 2019-es újdonság az USA nagyvasak kiállítása a 3 napos „ACCH Találkozó” néven, a Víztorony Parkban lesz látható. Ugyanitt kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat, melyeket folyamatosan indítgatják az öreg szakik. Az oldtimer buszokat meg lehet nézni belülről, illetve a harckocsikra fel lehet mászni a járműparancsnok engedélyével.

A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó” is. Ez lesz az oldtimerek szabadtéri kiállítása, ahol az előre regisztrált oldtimer autókat fogjuk elhelyezni. (Fontos tudnivaló ezen a találkozón résztvevő oldtimer autó tulajdonosok számára, hogy csak délelőtt 11:00-ig lehet a területre beállni szombaton és vasárnap).

A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen a Víztorony Parkban, látványos „Tuning és Sportautó Kiállítás”-t rendezünk be. Lesznek itt retro tuning autók és custom autók is kiállítva.

A gyerekekre sok-sok díjmentesen használható játék vár: állatsimogatók, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés. A gyerekek egész nap játszhatnak, amíg erővel bírják. A szervezők számára fontos, hogy a látogatók sokat és tartalmasat kapjanak a belépőjegyükért! A méltányos belépőjegy áráért a látogatók több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, pl. a Vasútt. Park kiállításai: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai mind életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. (a vasutas interaktív programokra külön kell jegyet váltani)

A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program! Lesz ismét Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca”  és a „Kézműves Vásár”. A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve megnézhetik a látogatók hogyan éltek az egyszerű falusi emberek száz évvel ezelőtt. Az áprilisi Oldtimer Show-n az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál”-unk (www.kolbaszfeszt.hu ) kiváló vendéglátósai fogják a melegkonyhás ételeket készíteni. Mindkét parkban nagy vendéglátó egységgel várják az éhes látogatókat, akiknek a szervező által szabályozott, mérsékelt árakon értékesítik a frissensülteket és az italokat.

oldtimer kicsi 10

A rendezvény mögötti területen (vasútvonal mellett) nagy befogadóképességű ingyenes parkolókat biztosítunk, ahová a parkolást irányító rendészek utasítása szerint lehet beparkolni. Buszos csoportok érkezését kérjük előre bejelenteni e-mailben. Akiknek nem jutna parkolóhely, azok számára tájékoztatásul közöljük, hogy a környező utcákban mindenhol parkolósávok vannak kialakítva, amik hétvégén díjmentesek. (kérjük a kapubejárókba ne parkoljanak!)

A berendezési térképen láthatják a parkolók és a bejáratok elhelyezkedését. P1 jelű főbejárati parkolón kívül a P3, P4 és P5 parkolóba tudjuk elhelyezni a látogatók a járműveiket. A P2 Ügyfélparkoló a rendezvény kiállítói és dolgozói részére van fenntartva. Ide csak a rendezvény megnyitása előtt lehet beállni karszalaggal.

Kérjük a budapestieket, hogy vegyék igénybe a tömegközlekedést. A Vasúttörténeti Parkot vasúton is meg lehet közelíteni: Esztergomi vonal „Vasútmúzeum” megálló.

Tömegközlekedési infók itt:  http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/megkozelithetoseg

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a Vasútt. Parkba kerékpárral is lehet érkezni. A Tatai úton végig kerékpárút vezet. A kerékpárokat kerékpártárolóban lehet elhelyezni a P1 parkolóban. Ugyanitt motorkerékpár parkolót is kialakítunk.    

A rendezvény területén összesen hat helyen vannak kiépítve nagy befogadóképességű, kulturált WC-mosdó épületek + a bejáratoknál kézmosós mobil WC-ket is elhelyeztünk. Ezek mind díjmentesen használhatók.

A rendezvény megnyitása után a területre járművel behajtani TILOS! Egy kivétel van csupán: az Oldtimer Találkozóra előre beregisztrált veterán járművek, melyek a 2-es bejáraton át hajthatnak be a Víztorony Park területére. Az oldtimer autóknak a szervezők által kijelölt helyre kell állniuk. Ide legkésőbb de. 11:00-ig lehet érkezni! A nem regisztrált, illetve a későn érkező regisztrált oldtimerek nem állhatnak be a Víztorony Parkba.

A rendezvényre a belépőjegyeket elővételben 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni, 2019. márc. 31-én éjfélig. A jegyértékesítő rendszerünk megváltozott! A szolgáltató váltással járó változás, hogy a jegy vásárlókra ezentúl semmilyen adminisztrációs költség nem lesz áthárítva. A jegykezelés is leegyszerűsödik, minden bejáratnál lesz online jegy elfogadó terminál. (mostantól a jegypénztáraknál nem kell majd sorban állni az elővételi jeggyel) Az elővételi jegyek az oneticket irodájában (1066 Bp., Teréz krt. 22.) készpénzzel, SZÉP kártyákkal és Erzsébet utalvánnyal is meg lehet vásárolni, szintén márc. 31-ig.

A belépőjegy árak: felnőtt 4.000Ft, gyerek 3.000Ft (3 éves kor alatt díjmentes), nyugdíjas 3.000Ft, családi 11.000Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít). A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya, Erzsébet Utalvány.

Ajándékok! Oldtimer Show emlék-matrica jár a belépőjegy mellé, melyet a jegypénztáraknál osztogatunk. A régi korok ruházatában érkező látogatók mind Sápi gyümölcsbor kóstolót kapnak ajándékba. Jöjjenek minél többen a 10-es 20-as évek elegáns ruháiban vagy akár a 70-es évekre jellemző trapéz nadrágban, kockás ingben, pöttyös szoknyában, stb… Retro ruhában még jobb hangulatban lehet sétálgatni az olajszagú mozdony körfűtőházban, az oldtimer járművek között! J Mindhárom rendezvénynapra retro „öltözködési stílus” versenyt hirdetünk. A napi nyertes párok Alpa Gloves söfőr bőrkesztyűt és 1-1 üveg Sápi eperbort kapnak ajándékba. A versenyre nevezőknek az Alpa Gloves standjánál kell jelentkezni.

A hagyományőrzés jegyében meg lehet majd kóstolni az igazi falusi háztáji termékeket. A „Gasztro” utcában és a „Vásártéren” ingyenes lesz a kóstolás a háztáji ételekből (vásárolni szándékozóknak).

Hotel info: Messziről érkező vendégeink szállást itt foglalhatnak maguknak, a rendezvény közelében: http://budapest.kornyeke.hu/oldtimer-show

Bővebb információk a rendezvényről: www.oldtimershow.hu  és  www.facebook.com / Oldtimer Show

Amennyiben telefonon szeretnének érdeklődni, az alábbi info vonalat hívhatják ápr. 01-től: 70/205-4265 (kérjük a Vasúttörténeti Parkot ne hívják, mert nem ők az illetékesek az Oldtimer Show rendezvénnyel kapcsolatban)

Addig pedig kérjük a honlapunkról tájékozódjanak a részletekről. A honlapunkon megtalálják a rendezvény berendezési térképét, információkat 8 nyelven, szállás, parkolás és tömegközlekedési infókat, valamint fotókat és videókat ez elmúlt évek Oldtimer Show-jairól. A régebben közölt és azóta frissített információk kapcsán adódó félreértésekért nem vállalunk felelősséget.

Vegyenek részt a facebook nyereményjátékainkon, osszák meg az Oldtimer Show posztjait ismerőseikkel és hívják meg őket az eseményre!

Várjuk a nosztalgiakedvelő családokat és az oldtimer jármű kedvelőket a budapesti Oldtimer Show-ra!

Üdvözlettel: Oldtimer Show Kft.

oldtimer kicsi 101