Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
5 ok, amiért érdemes kiszervezni a honlapod karbantartását - Veterán Garázs Magazin

5 ok, amiért érdemes kiszervezni a honlapod karbantartását

5) Koncentrálj az üzletre!

A cégednek 100%-ban az odafigyelésedre van szüksége. Ha házon belüli munkatársakat veszel fel a weboldalad karbantartására, az azt jelenti, hogy mostantól gyakorlatilag egy “webes” cég leszel, legalábbis kismértékben. Valószínűleg ez azt jelenti, hogy erőforrásokat kell külön a kollégákra és annak irányítására allokálnod; olyan erőforrásokat, amelyeket máshol is felhasználhatnál. Ráadásul az informatikai igények is nagyon eltérőek. Mit fogsz tenni a házon belüli munkatársakkal, ha a projekt befejeződik? Vagy a platform megváltozik, és teljesen új készségekre van szükség? Szervezd ki inkább egy szerény havidíjért az egész feladatot egy olyan weboldal karbantartó cégnek, aki minden nap ezt csinálja!

4) Válaszidő

Azt tapasztaltuk, hogy a házon belüli támogató személyzet gyorsan leterhelődik a szervezet számos területéről érkező támogatással. A kérések pedig egy általános “tennivalók” listára kerülnek. Egy webes fejlesztésekkel foglalkozó cégnek vagy telefonos ügyfélszolgálata, ticket rendszere, így a kéréseid biztosan nem kallódnak el. Az egyes kérések és a végrehajtás közötti idő mérhető, és számon kérhető. Valljuk be: egy belső munkatársnál, akinek ez a 48. feladata, nem biztos hogy a kérésed megfelelő prioritást kap.

3) Minőség

Biztos lehetsz abban, hogy egy olyan gyakorlott informatikus aki minden nap weboldalak frissítésével foglalkozik, kisebb valószínűséggel követ el hibát mint az, aki alkalomszerűen piszkálgatja a weboldalad. Gyakorlatból tudja, hogy mi működik mi nem. Nem kell órákat töltenie egy-egy feladathoz szükséges plugin megtalálásával, mert tudja a megfelelőt: ami máshol már bevált. A weboldal karbantartás is gyakorlatot és hozzáértést igényel!

2) Eszközök

A webhely építéséhez és karbantartásához szükséges eszközök költségei nagyon drágák lehetnek, és sok időt vesz igénybe a megismerésük. Egy weblap kezelő cégnek vannak eszközei a szerver és a webhely teljesítményének ellenőrzésére, tesztoldalak és az élő webhely klónjainak létrehozására, napi biztonsági mentések készítésére és még sok másra. A biztonság szintén kritikus fontosságú, és gyakran speciális eszközöket igényel. Ezek a speciális eszközök monitorozzák a weboldalad, és jelzik ha probléma van. Más eszközök automatikusan telepítik helyettünk a frissítéseket, és jelzik, ha egy frissítés nem sikerült. Más eszközök közé tartoznak a SEO (keresőoptimalizálás) és a SEM (keresőmarketing) eszközök, amelyek segítségével értékelhetik webhelyed a versenytársakkal szemben.

1) Költségek (A legfontosabb)

Az informatikai szakemberek drágák. Egy átlagos CMS rendszerű weboldal karbantartáshoz elegendő egy közepes szakember is mindaddig, amíg nem szükséges az adatbázisban vagy a kódokban módosítani valamit. Egy jó weboldal karbantartással foglalkozó cégnél rendelkezésre állnak eltérő tudásszintű szakemberek, így ez nem okoz gondot. Emellett a weboldalak olyan szintre fejlődtek, hogy támogatásuk és fejlesztésük csapatmunkát igényel. Vagyis az új funkciók fejlesztését, a dizájn frissítését és javítását, a teljesítmény felügyeletét és javítását, a biztonságot és még sok mást ma már egy szakértői csapat fedezi; mindegyikük karrierje az adott területek valamelyikére összpontosít. A legtöbb szervezet számára egy ilyen csapat házon belüli fenntartása egyszerűen túl drága. Ezért van létjogosultsága a kiszervezett honlap karbantartásnak.

Related posts