Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
ex-Nubar Gulbenkian 1956 Rolls-Royce Silver Wraith 4.9-Litre LWB ‘Perspex Top’ Saloon a Hooper & Co karosszéria-építő munkája. - Veterán Garázs Magazin

ex-Nubar Gulbenkian 1956 Rolls-Royce Silver Wraith 4.9-Litre LWB ‘Perspex Top’ Saloon a Hooper & Co karosszéria-építő munkája.

Nubar Gulbenkian egy londoni úr,aki az 50-es évek társasági kedvence volt, jó humorával, extravagáns életmódjával, nem mellesleg hatalmas olajvagyonával. Az örmény-brit üzletember természetesen imádta az autókat is. Fiatalabb korában rajongott a sportkocsikért, tisztes korú üzletemberként a Rolls-Royceokért. Egyéni karosszériával rendelte a Rollsokat. Az ő tulajdonában volt ez a különleges példány is.

A Silver Wraith a RR háború utáni első luxus modelje volt, jellemzően kézzel készített aluminium felépítménnyel, sorhatos 4257 ccm-es motorral. nésebességes váltóva, rendelésre automatával. Az itt látható modellt a Hooper & Co. karosszéria építő készítette Gulbenkian elképzelése szerint, akik egyébként a brit királyi családnak is dolgoztak. Az üzletember a Côte d’Azuron kívánta használni, ezért teljesen átlátszó Perspex tetőt, kért. Természetesen motorral működtethető szövet függöny és légkondicionáló védett a tűző napsütéstől. A RR faborításait kicseréltette gyíkbőr bevonatra. A hátsó utastérben is elhelyeztetett egy sebességmérő órát.Talán a sofőrt ellenőrizte, eléggé tapossa-e a gázt. Ezenkívül TV készülék is volt benne, ami sajnos elveszett az idők során. Igen feltűnő autó volt a napsütötte francia tengerparton és mindenki tudta ki ül benne.

 Miután az autót eladta, az egy misztikus krimi főszereplőjeként bukkant fel 1964-ben, Alain Delon és Jane Fonda társaságában. A film cime Les Félins, magyarul A macskák.

Következő tulajdonosa 1968-ban René Gourdon, a franciaországi nizzai La Belle Étoile táncház tulajdonosa. Kanárisárgára fényezték és a vendégeket fuvarozták vele egy darabig. Majd garázsba került, amit később befalaztak.

Itt találtak rá ,megvették Gourdontól, majd teljes az eredetinek megfelelő felújításon esett át , A Bonhamsnál került kalapács alá, így került új tulajdonoshoz.

Related posts