Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Állandó Tintin kiállítást nyitott a brüsszeli Autoworld - Veterán Garázs Magazin

Állandó Tintin kiállítást nyitott a brüsszeli Autoworld

A brüsszeli Autoworld múzeumban nyílt meg a Tintin kalandjai című híres belga képregény autóinak szentelt új, állandó kiállítás .

A képregények 79 különböző járművet tartalmaznak 24 kalandban, és az Autoworld sokuk előtt tiszteleg nyolc ablakon keresztül, amelyeken a legikonikusabbak méretarányos modelljei láthatók, valamint két életnagyságú autó.

A bemutatott járművek közé tartozik a Tintin a Kongóban című Ford T-modellje, a „Fáraó szivarjaiban” szereplő Lincoln Torpedo Grand Sport és a „Tintin a szovjetek földjén” Amilcar CGS.

© Photographe Yves Noel – Hergé-Moulinsart 2022

Ott van még a szildavi kémek Opel Olympiája az Ottokár király jogarában, amely tulajdonképpen az 1938-ban vásárolt Hergé első autójának másolata.

Egy művész elragadtatása iránti tisztelet

Hergé művészt őszintén lenyűgözték az autók – magyarázzák a kiállítás készítői, mondván, hogy az autó az ő képzeletbeli történetei tartományának szerves részét képezte.

„Dicséretté tette, nagy figyelemmel ábrázolta őket a realizmusra. Mint ilyenek, a Tintin-kalandok mindegyikében találkozunk autókkal, legyen az utóbbi vezető vagy utas, szabad vagy fogoly” – áll a múzeum közleményében.

A képregényeiben szereplő autók közül négy maga Hergé volt, míg Tintin ritkán volt az általa vezetett járművek tulajdonosa, kivéve a Model T Fordot és az Amilcar CGS-

A kiállítás további autói közé tartozik az Impéria TA-7 a „The Crab with the Golden Claws”-ból, Emir Ben Kalish Ezab Lancia Apriliája a „Fekete arany földjéből”, valamint Cutts a hentes furgonja, valamint Thompson és Thomson 2 CV-je.

Az új állandó kollekció a Loterie Nationale és a Région de Bruxelles-Capitale támogatásával, a Moulinsarttal és a Studios Hergével együttműködve jött létre.

© Photographe Yves Noel – Hergé-Moulinsart 2022

Forrás Autoworld és Brussels Times

Related posts