Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Adatkezelés Olcsó, praktikus, de nívós! - Veterán Garázs Magazin
Családbarát 

Adatkezelés Olcsó, praktikus, de nívós!

Már szót ejteni is fölösleges arról, hogy a nyolcvanas évek négykerekű szörnyetegeihez képest hol tart a Renault által kikupált román márka. Egyre világosabb, hogy az újkori Dacia példás előmenetele egyáltalán nem a véletlen műve, s hogy a sörnyitó-emblémával ellátott automobilok mindegyike hozza a jó formát; szó sincs arról, hogy csak ez, vagy csak az a modell sikerült jobban. A Dacia huszonegyedik századi igazmeséje arról szól, hogy az is lehet korrekt, szerethető holmi, ami olcsó.

Ha két család összefog és több gyerekkel, de egy autóval nekiindulnak Itáliába vakációzni, számos kérdést kell tisztázniuk. Legelőször is mindenkinek készen kell állni a kompromisszumokra, hiszen a csomagokat csak úgy szerencsés bepakolni-elrendezni, hogy minden, ami szükséges, meglegyen, ám olyan cucc ne foglaljon helyet, ami istenigazából senkinek se hiányozna. Persze egy hosszabb úton a legfontosabb az, hogy a gyerekek számára lényeges eszközök és a játékok ott legyenek a ”csapatbuszban”, jelen esetben a Dacia Lodgyban.

A csomagtér térfogata: 2617 liter
A bepakolást sok körülmény nehezítheti. Ha az egyik poronty nyolc éves fiúgyerek, egészen más felszerelést és játékokat igényel, mint a másfél éves kislány, aki még babakocsival és nagyméretű gyereküléssel utazik. Ha az utasok sokfélék, igényeik is azok, a holmijuk mennyisége pedig tetemes, kiderül, hogy az autógyártó brosúráiban mennyi a valóságtartalom a csomagtér méreteit, pakolhatóságát illetően. Idemásolom a Renault csábos mondatait: „A csomagtér gyakorlatilag a végtelenségig növelhető: a Dacia Lodgy hűen a márka értékeihez, itt is hatalmas helyet kínál, 2 üléses konfigurációban a csomagtér térfogata akár 2617 liter is lehet, de 7 üléssel is több, mint 200 liternyi. A ki- és berakodást megkönnyíti az alacsony csomagtérküszöb. Végre nem kell választania a kényelmes, nagy utastér és a rakodókapacitás között – a Dacia Lodgy mind a kettőt kínálja!” Tessék megkapaszkodni! A túra során bebizonyosodott, hogy a fentiekben semmi túlzás nincs!
Ráadásul az utolsó sorban ülők se gémberedtek el, mivel a fejtér és a lábtér is megjárja. (A harmadik sorban a tetőig 2617 mm magasságot mérhetünk.) Volt szerencsém már olyan tesztautóhoz, melynek csomagtérbe nyomorított pótülésein ülő, levegőhiánnyal küszködő utas a spanyol inkvizíció korában érezhette magát – ezért is tudom értékelni a Lodgy tágasságát. A jármű tengelytávolsága: 2810 mm. A „szekér” összesen 4498 mm hosszú. Az üléseket könnyedén lehet mozgatni, a második üléssor támlája 1/3-2/3 arányban dönthető és lehajtható, de a harmadik üléssor is egy mozdulattal átrendezhető. Az utastérben körülbelül harmincliternyi tárolóhely található, amelyekben nagyon sok apróságot tudunk elhelyezni. A sofőr például jókora tárolórekeszt kapott, amelyet a sebességváltó előtt helyeztek el. Ebben könnyen elfér két doboz üditőital, vagy két kisebb palack. Méretes a kesztyűtartó is, abban szintúgy elszállásolható egy-két fontos holmi. Az anyósülés hátoldalán is díszeleg egy helyes zseb. Papír zsebkendő-és szalvétaraktárnak ideális. Nem hiányzik a csomagtér-tálca sem, amely pontosan követi a csomagtéri padló alakját. Minimáldesign, maximálpoén.

Related posts